Huidkliniek Steijaert

Steijaert huidkliniek - Bindweefselmassage

Bindweefselmassage gezicht Groningen

Een bindweefselmassage is een effectieve huidverbeterende behandeling voor je gezicht. Het bindweefsel in het gezicht wordt intensief gemasseerd. Dit stimuleert de doorbloeding. Dit verbetert niet alleen de huidstructuur, maar zorgt ook voor huidverjonging.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is als cement: het verbindt en ondersteunt organen, gewrichten en spieren. Daarbij is het ook een begeleider voor bloedvaten en zenuwen. Het bindweefsel leidt deze twee naar de organen en dat beschermt ons tegen infecties. De cellen in het bindweefsel spelen ook een grote rol bij het genezen van kleine en grote wonden. Ook is het de transporteur van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

Het speelt ook een rol bij:
  • Energieopslag
  • Immuunsysteem
  • Huidelasticiteit
Een jong gezicht vrij van rimpels bestaat uit een gezond bindweefsel vol van collageen en elastine. Bij het ouder worden maakt het bindweefsel minder collageen en elastine aan, wat maakt dat de rek eruit gaat. Dit zorgt voor rimpels. Een bindweefselmassage is dan ook een stimulering van het bindweefsel.
Vrouw krijgt een bindweefselmassage bij Huidkliniek Steijaert.

Wat is een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage wordt toegepast op de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Het richt zich met name op bepaalde zones die in verbinding staan met organen, klieren en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd. Bij een bindweefselmassage gebeurt het masseren op verschillende manieren en zo worden de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de staat van het bindweefsel. Op die manier kunnen bijvoorbeeld verklevingen worden verminderd. Ook de zenuwuiteinden die in de huid en het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Het effect van deze prikkel beperkt zich niet tot de huid, maar werkt door op andere delen van het lichaam. Een bindweefselmassage kan variëren van lichte aanraking van de huid tot het oppakken en verschuiven van weefsel.

Bindweefselmassage voor het gezicht

Een bindweefselmassage is een intensieve massagetechniek, gericht op het herstelvermogen van de huid. Doordat de doorbloeding in het bindweefsel wordt geactiveerd, wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. De massage stimuleert de regeneratie van de cellen en de huid ziet er jonger en steviger uit. Ook zorgt een bindweefselmassage voor het gezicht ervoor dat voedingsstoffen uit serums en crèmes beter worden opgenomen.

Resultaten bindweefselmassage voor het gezicht

Een bindweefselmassage voor het gezicht verbetert de conditie van de huid. Rimpels verminderen en de huid voelt gladder aan. Je huid zal gaan stralen! Zelfs littekens kunnen worden verminderd. Het resultaat van deze intensieve massage is een mooier en gladder huidoppervlak met een stralende teint.

Effecten van een bindweefselmassage voor het gezicht:

  • Stimulatie van de doorbloeding, een verhoogde toevoer van zuurstof en voedingsstoffen;
  • Verjonging van de huidstructuur;
  • Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens;
  • Versteviging en aanmaak van bindweefsel;
  • Opheffing van verklevingen;
  • Betere huidteint, egalere huid;
  • Betere huidweerstand.


Ook microneedling is een behandeling om rimpels te verminderen en een egalere huid te bereiken.

Onze aanpak voor huidverbetering

We starten altijd met een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreek je met onze huidspecialist wat jouw wensen en verwachtingen zijn en kun je alle vragen stellen die je hebt.

Om te zorgen dat jouw huid verbeterd wordt en thuisproducten en behandelingen optimaal te laten slagen, kijken we eerst in welke conditie de huid is. We willen weten hoeveel de huid kan leveren om tot een goed resultaat te komen. Met behulp van een collageen scan en een fotoapparaat wordt een huidanalyse gemaakt. Hierna stellen we een persoonlijk behandelplan op en geven we een prijsindicatie.

Wij hebben ervaren dat de huid van binnenuit verbeteren een belangrijke factor is in de resultaten en effectiviteit van producten en aanvullende behandelingen. Daarom starten we het traject altijd met het verbeteren van de huid van binnenuit door supplementen als vitamine A en omega 3 toe te voegen aan de huid.

Als de huid in staat is om te leveren, kijken we met welke ingrediënten voor thuisverzorging en aanvullende behandelingen resultaat kunnen behalen.
Vrouw krijgt een bindweefselmassage bij Huidkliniek Steijaert.

Collageen Booster

De Collageen Booster is een lichttherapie en een krachtige behandeling op het gebied van huidverjonging. Met de Collageen Booster behandeling krijgt de huid een energieboost. Aanvullend op een bindweefselmassage of een acne behandeling kunnen we lichttherapie met de Collageen Booster doen.

Benieuwd naar de bindweefselmassage?

Plan een intake bij een van onze huidspecialisten.
Niet alleen om huidverouderingen tegen te gaan is een bindweefselmassage voor het gezicht effectief. Ook bij klachten van acne of bijvoorbeeld rosacea zonder actieve ontstekingen kan een bindweefselmassage de huid een boost geven.
De frequentie van de bindweefselmassage is afhankelijk van verschillende factoren. Het werkt het beste om het in kuurvorm te doen. Er worden dan een aantal weken achtereen bindweefselmassages voor het gezicht gedaan. Daarna krijgt de huid pauze om in alle rust collageen op te bouwen. Gemiddeld duurt een kuur tussen de 5 en 12 behandelingen.
Verklevingen kunnen de doorbloeding van de huid beperken en kunnen het functioneren van verschillende huidlagen beperken. Door een bindweefselmassage van het gezicht wordt de doorbloeding gestimuleerd doordat verklevingen worden losgemaakt. Hierdoor komt er meer zuurstof in het bloed en kunnen afvalstoffen beter afgevoerd worden. Dit werkt cel vernieuwend en zorgt voor huidverbetering en huidverjonging.