Wil jij een gezonde, stralende huid van binnenuit? Overweeg dan EPA en DHA te gebruiken. Zowel EPA als ook DHA zijn krachtige omega 3-vetzuren, die goed zijn voor zowel het hart, de hersenen en de ogen. Maar een andere goede werking is dat het ook de huid laat stralen. Deze essentiële vetzuren vind je onder andere in vis, schaal- en schelpdieren en visolie.

Wat zijn EPA en DHA?

Ontmoet de stille krachtpatsers achter een gezonde, stralende huid: EPA en DHA. Deze bijzondere omega 3-vetzuren zijn niet alleen je hart, ogen en hersenen dankbaar, maar zijn ook ware wonderen voor je huid.

EPA, of eicosapentaeenzuur, is een ware held voor iedereen die worstelt met huidirritaties. Last van roodheid of een onrustige huid? EPA werkt als een zachte, doch krachtige beschermer die de kalmte herstelt. Zelfs als acne je plaagt, is EPA er om de dag te redden.

Laten we het nu hebben over DHA, oftewel docosahexaeenzuur, dat als een verborgen sleutel fungeert voor een jeugdige en veerkrachtige huid. Stel je voor: elke cel van je huid ondergaat een soort verjongingsproces, waardoor niet alleen het uiterlijk, maar ook het gevoel van je huid aanzienlijk verbetert

Maar het mooie is, EPA en DHA werken niet alleen solo. Samen vormen ze een dynamisch duo dat de flexibiliteit en doorlaatbaarheid van je huidcellen verbetert. Dit betekent dat al die verzorgingsproducten die je liefdevol aanbrengt, nog beter hun werk kunnen doen. Met EPA en DHA in je dagelijkse routine, geef je je huid de optimale ondersteuning. Zo ben jij elke dag op je best, stralend van binnenuit!

Waarom EPA en DHA?

Als je eicosapentaeenzuur, ook bekend als EPA, gebruikt, help je je lichaam met het rustig houden van ontstekingsreacties. Dit zuur is super in het verminderen van roodheid en zwelling, en is ook heel effectief tegen acne. Dan heb je ook nog docosahexaeenzuur, of DHA, dat zorgt dat je huidcellen gezond blijven, waardoor je huid steviger en jonger lijkt. EPA en DHA zorgen dat de wanden van je huidcellen soepel en goed doorlaatbaar blijven, wat helpt bij het goed functioneren van je cellen. Hierdoor werken huidverzorgingsproducten beter. Dus, als je goede huidverzorgingsproducten kiest, doen ze niet alleen beter hun werk, maar zijn ze ook beter voor je huid.

Waarom een zuivere fullspectrum omega 3 olie?

Als je kiest voor een zuivere visolie, heb je veel minder kans op vervelende stoffen zoals zware metalen. Met dit soort supplementen kun je erop vertrouwen dat je zowel een betrouwbaar als een zuiver product in handen hebt. Zo’n supplement bevat een breed scala aan omega 3-oliën. Door te kiezen voor deze visolie krijg je een goed uitgebalanceerde combinatie van omega 3-vetzuren binnen. Het mooie is dat dit een positief en samenhangend effect heeft, wat echt bijdraagt aan een betere algehele gezondheid van je huid.

De juiste hoeveelheid EPA en DHA voor een stralende huid?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel EPA en DHA je precies nodig hebt voor die huid? Wij bij Huidkliniek Steijaert snappen dat dit per persoon verschilt. Daarom hebben we iets speciaals: een bloedtest die jouw unieke behoefte aan EPA en DHA onthult.

Hoe werkt het? Heel simpel. Met een klein beetje bloed, dat we naar een top laboratorium in Noorwegen sturen, komen we precies te weten hoe het met jouw EPA en DHA gesteld is. Aan de hand van deze info geven we jou een persoonlijk advies. We willen namelijk dat je precies genoeg van deze wonder-vetzuren binnenkrijgt.

Het kan knap lastig zijn om de juiste hoeveelheid alleen uit je eten te halen. Daarom zijn supplementen soms nodig. Maar geen zorgen, we gaan niet overboord. We zoeken samen naar de perfecte balans, niet te veel en niet te weinig, net wat jouw huid nodig heeft.

Stralende huid van binnenuit door visolie

Visolie is niet alleen goed voor je algehele welzijn, maar speelt ook een belangrijke rol in het bevorderen van een gezonde en stralende huid. Door visolie op te nemen in je dagelijkse huidverzorging regime, kun je een merkbare verbetering in je huidconditie bereiken.Wil je weten welke visolie deze effecten waar maakt? Neem dan contact op met onze huidkliniek.

 Wil je meer weten over de effecten van te veel visolie op je huid? Lees dan ons artikel voor meer informatie:”Is te veel visolie slecht voor mijn huid?“. In deze blog kun je lezen wat de optimale verhouding is tussen omega 3 en omega 6 en welke invloed dit heeft op de huid gezondheid.

Inhoud

Zoeken

Kennisbank

Snel en makkelijk nieuwe huidproducten bestellen?

 O.a. Image Skincare, Environ & ZO Skincare? Ga naar onze webshop.