Ons concept voor huidverbeterende behandelingen

Bij Steijaert Huidkliniek hebben we speciaal voor het verbeteren van de huid een concept ontwikkeld. Dit is een werkwijze die we altijd inzetten, bij ieder probleem en bij alle behandelingen. In onze werkwijze gaan we ervanuit dat het verbeteren van de huid voor een groot deel van binnenuit moet komen. Dit is dan ook het uitgangspunt van ons concept.

De conditie van de huid: de nulmeting

Aan de start van het behandeltraject willen we eerst weten wat de huidige conditie van de huid is. Op die manier kunnen we bepalen welke behandelingen de huid aan kan, wat de huid zelf kan geven en wat de huid nodig heeft om te verbeteren. Dit doen we met verschillende methoden.

Collageenscan
In de loop van de jaren neemt de verslapping van de huid toe. Dit komt door een afname van de aanmaak van collageen. Deze afname zorgt voor een dunnere en drogere huid en rimpels.

Met een collageenscan maken we een echo van de huid. Deze echo laat zien hoe dik de huid is, wat de ontwikkeling van rimpels is en laat mogelijke tekorten in de aanmaak van collageen zien.

Bijna alle behandelingen in onze huidkliniek zijn gericht op het opbouwen van collageen in de huid. Dit geldt alleen niet voor de acne behandelingen.
collageenscan
Observ

OBSERV
De OBSERV is een fotoapparaat waarmee we in de diepere lagen van de huid kunnen kijken. Dit geeft ons inzicht in huidaandoeningen die nog niet aan de oppervlakte zijn, maar die op den duur gaan zorgen voor een verslechtering in de kwaliteit van de huid. Hierdoor kunnen we problemen op voorhand aanpakken.

Het bekijken van de conditie van de huid heeft als groot voordeel dat we huidaandoeningen gericht kunnen aanpakken. Daarnaast dient het ook als 0-meting waardoor we eenvoudig gedurende het traject de verbetering van de huid in beeld kunnen brengen. Zo zie je niet alleen verbetering aan het oppervlak van de huid, maar krijg je ook een goed beeld van de verbetering van de huid onder de oppervlakte.

Huid verbeteren van binnenuit

Wij hebben ervaren dat het belangrijk is om te starten met de huid verbeteren van binnenuit. Als de huid eerst voldoende bouwstenen krijgt om zichzelf te onderhouden, slaan aanvullende producten en behandelingen veel beter aan. Voor het verbeteren van de huid van binnenuit gebruiken we verschillende supplementen, zoals vitamine A en Omega 3. Vitamine A activeert de cellen in de levende laag van de huid om zelf collageen, elastine en vocht aan te maken. We hebben ervaren dat dit een effectieve manier is om de huid gezond, egaal en vitaal te krijgen. Na verloop van tijd zal de huid een goede basis hebben opgebouwd om te starten met aanvullende intensieve behandelingen en het gebruik van huidverbeterende producten.

De juiste producten en behandelingen

Aan de hand van de collageenscan en de foto’s van de diepe lagen van de huid krijgen we een goed beeld van de kwaliteit van de huid op dat moment. Na het verbeteren van de huid van binnenuit, pakken we de huidproblemen aan die dan nog overblijven. Dit kunnen we op verschillende manieren doen, afhankelijk van de problematiek. Zo kunnen we kiezen voor bindweefselmassages, microneedling, Ionzyme DF of de collageen booster om de aanmaak van collageen te stimuleren.
Heb je last van acne? Dan hebben we speciale acne behandelingen om acne te bestrijden.

Naast de behandelingen gebruiken we ook verschillende producten waarmee je thuis aan de slag kunt gaan met huidverbetering. Wij werken met de producten van ZO Skin Health, Environ,Sepai en Esse Skincare.

Ook hebben wij make-up van Jane Iredale in ons assortiment. Dit is make-up zonder de toevoeging van talk. Talk zorgt ervoor dat vitamines snel worden afgebroken. Door make-up te vermijden waar talk in zit, kan de huid beter vitamines opnemen.

Producten en behandelingen Huidkliniek Steijaert

Ons concept uitgelegd

Video afspelen

Ben je benieuwd naar onze aanpak voor huidverbeterende behandelingen?

Plan een intake bij een van onze huidspecialisten!