Microneedling

De structuur van je huid wordt door de jaren heen aangetast. Dit kan het verouderingsproces zijn, maar ook acné, zonbeschadiging, pigmentstoornissen of een grove huidstructuur kunnen hiervan de oorzaak zijn. Met microneedling wordt de collageenproductie gestimuleerd.

Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling voor huidverbetering waarbij er kleine ‘beschadigingen’ in de huid worden gemaakt met een speciale roller of pen. Het doel is om de collageenproductie en de productopname in de huid te stimuleren.

De behandeling wordt vaak ingezet voor verschillende huidproblemen, zoals littekens (van acné), rimpels, fijne lijntjes, hyperpigmentatie en rosacea.

Van de behandeling wordt de huidstructuur beter, weerbaarder, soepeler en steviger.

Binnenkant van de huid

Hoe gaat een microneedling behandeling?

Tijdens de behandeling worden er kleine gaatjes gemaakt in de huid door middel van hele kleine, steriele naaldjes. Hiervoor gebruiken wij de Skin Pen (Collageen Inductie Therapie). Hierdoor stimuleren we het natuurlijke herstelproces van de huid. Je lichaam stelt alles in het werk om de wondjes te genezen. Dat doet je lichaam door collageen, elastine en hyaluronzuur aan te maken. Dit zijn lichaamseigen stoffen die zorgen voor stevigheid, elasticiteit en hydratatie van de huid. Na een serie behandelingen met microneedling wordt je huid egaler, frisser en stralender.

Skinpen resultaat bij Steijaert Huidkliniek

Wat zijn de resultaten van microneedling?

Met een reeks van 3 tot 6 microneedling behandelingen zal er zichtbaar resultaat ontstaan. Hoewel de huid na de behandeling wat rood is en prikkelend aanvoelt, zal je al na een paar uren de eerste resultaten zien.

Door aanvullend producten thuis te gebruiken, wordt de verbetering van de huid extra gestimuleerd.

Wij adviseren de producten van Image Skincare of ESSE. Deze kun je kopen in onze salon en in onze webshop.

Skin pen voor microneedling

Wat zijn de voordelen van microneedling?

Microneedling is geschikt voor vrijwel ieder huidtype.

Microneedling is inzetbaar voor veel indicaties, zoals: acne, pigment, huidverbetering, rosacea.

Microneedling is een intensieve behandeling zonder veel bijwerkingen.

Microneedling is een veilige behandeling als deze wordt uitgevoerd door specialisten.

Combinatie met Ionzyme DF behandelingen

Aanvullend op behandelingen met het Ionzyme DF apparaat, kan microneelding worden ingezet om de Environ producten extra goed hun werk te laten doen. Door deze combinatie van behandelingen wordt de opname van vitamines door de huid nog meer verhoogd. De ingrediënten dringen ongeveer 10.000 keer dieper in de huid dan wanneer deze alleen op de huid worden aangebracht. Hoe hoger de dosering vitamines die de onderste lagen van de opperhuid bereiken, hoe meer collageen er wordt aangemaakt.

Meer weten over behandelingen met het Ionzyme DF apparaat? Kijk hier!
Ionzyme DF in combinate met microneedling bij Huidkliniek Steijaert kopie
Woman has healthy pure skin, applies body cream, uses skin treatment to moisturize

Onze aanpak voor huidverbetering

We starten altijd met een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreek je met onze huidspecialist wat jouw wensen en verwachtingen zijn en kun je alle vragen stellen die je hebt.

Om te zorgen dat jouw huid verbeterd wordt en thuisproducten en behandelingen optimaal te laten slagen, kijken we eerst in welke conditie de huid is. We willen weten hoeveel de huid kan leveren om tot een goed resultaat te komen. Met behulp van een collageen scan en een fotoapparaat wordt een huidanalyse gemaakt. Hierna stellen we een persoonlijk behandelplan op en geven we een prijsindicatie.

Wij hebben ervaren dat de huid van binnenuit verbeteren een belangrijke factor is in de resultaten en effectiviteit van producten en aanvullende behandelingen. Daarom starten we het traject altijd met het verbeteren van de huid van binnenuit door supplementen als vitamine A en omega 3 toe te voegen aan de huid.

Als de huid in staat is om te leveren, kijken we met welke ingrediënten voor thuisverzorging en aanvullende behandelingen resultaat kunnen behalen.

Benieuwd naar de effecten van mirconeedling op jouw huid?

Plan een intake bij een van onze huidspecialisten.

Veelgestelde vragen over microneedling

Microneedling is een relatief intensieve huidbehandeling. Bij deze behandeling maken we kleine ‘beschadigingen’ in de huid. Dit stimuleert de collageenproductie. Microneedling is een huidverbeterende behandeling die je voor veel huidproblemen kan inzetten.
Het is aan te raden om 24 tot 48 uur na je behandeling geen make-up te gebruiken. Gebruik ook geen exfoliatie of exfoliërende producten in de eerste week na je behandeling. Daarnaast is het belangrijk om de eerste 2 weken na je behandeling niet te harsen.

Doe de gratis huidcheck!

De eerste stap naar huidverbetering is het bepalen van de klachten. Door te kijken naar de klachten, kunnen we bepalen waar je huid behoefte aan heeft. Dan kunnen wij een behandelplan voor je samenstellen. Doe de gratis huidcheck. Stuur ons een foto van de probleemzone. Wij beoordelen deze en geven je een gratis advies.