Microneedling

Huidveroudering, acne, zonbeschadiging, pigmentvlekken en stress laten hun sporen na in je huid. Je weet heus wel dat je het ouder worden niet kunt tegengaan. En dat je niet elk lijntje en vlekje kunt wegpoetsen. Maar je wilt er wel zo goed mogelijk uitzien!
Microneedling is een veilige en effectieve behandeling voor huidverbetering. Deze behandeling stimuleert de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur. Dat is essentieel voor het herstel van je huidstructuur. Bij Huidkliniek Steijaert hebben we veel ervaring met microneedling. Benieuwd hoe we jouw huid weer kunnen laten stralen?

Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling voor huidverbetering waarbij er kleine ‘beschadigingen’ in de huid worden gemaakt met een speciale roller of pen. Het doel is om de collageenproductie en de productopname in de huid te stimuleren.

De behandeling wordt vaak ingezet voor verschillende huidproblemen, zoals littekens (van acné), rimpels, fijne lijntjes, hyperpigmentatie en rosacea.

Van de behandeling wordt de huidstructuur beter, weerbaarder, soepeler en steviger.

Binnenkant van de huid

Zo werkt microneedling

Bij microneedling (ook wel collageen inductietherapie genoemd) brengen we eerst een verzorgend serum aan. Daarna prikken we minuscule gaatjes in de huid met de speciale Skin Pen. Hierdoor komt je immuunsysteem in actie: dat wil de wondjes desinfecteren en herstellen, wat de bloedcirculatie verhoogt. De huid wordt gestimuleerd om de wondjes te genezen en maakt daardoor meer collageen, elastine en hyaluronzuur aan. 

Door de piepkleine openingen die ontstaan door microneedling, neemt de huid bovendien 80% meer actieve bestanddelen van het verzorgende serum op, zodat dat nog beter zijn werk kan doen. 

Microneedling wordt vaak ingezet bij de behandeling van huidproblemen als rimpels, fijne lijntjes, hyperpigmentatie, huidverslapping en littekens van acne, operaties of trauma.

Skinpen resultaat bij Steijaert Huidkliniek

Wat doet microneedling voor je huid?

Microneedling zet je huid aan het werk om collageen aan te maken en zichzelf te verjongen. Met microneedling stimuleer je een natuurlijk proces en maak je maximaal gebruik van  huidverzorgingsproducten van topkwaliteit. Deze behandeling gaat huidveroudering tegen en levert je een stralende, egale en jonger uitziende huid op. Microneedling maakt de huidstructuur gladder, weerbaarder, soepeler en steviger. Het geeft zowel je huid als je zelfvertrouwen een boost.

Skin pen voor microneedling

Wat zijn de voordelen van microneedling?

Geschikt voor vrijwel ieder huidtype

Inzetbaar voor veel indicaties

Intensieve behandeling zonder veel bijwerkingen

Snelle behandeling met korte hersteltijd en veilig voor alle huidtinten

Microneedling in combinatie met Ionzyme DF

Je kunt microneedling goed combineren met Ionzyme DF-behandelingen. Hierdoor neemt de huid nog meer vitaminen uit huidverzorgingsproducten op. De actieve ingrediënten dringen veel dieper in de huid dan wanneer je ze handmatig op de huid aanbrengt. Hoe meer actieve bestanddelen de onderste lagen van de opperhuid bereiken, hoe meer collageen je huid aanmaakt. 

Of jij voor deze combinatie in aanmerking komt, bepalen we tijdens de intake die deel uitmaakt van het Steijaert Concept. Wil je daar meer over weten? 

Ionzyme DF in combinate met microneedling bij Huidkliniek Steijaert kopie
Woman has healthy pure skin, applies body cream, uses skin treatment to moisturize

Onze aanpak voor huidverbetering

We starten altijd met een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreek je met onze huidspecialist wat jouw wensen en verwachtingen zijn en kun je alle vragen stellen die je hebt.

Om te zorgen dat jouw huid verbeterd wordt en thuisproducten en behandelingen optimaal te laten slagen, kijken we eerst in welke conditie de huid is. We willen weten hoeveel de huid kan leveren om tot een goed resultaat te komen. Met behulp van een collageen scan en een fotoapparaat wordt een huidanalyse gemaakt. Hierna stellen we een persoonlijk behandelplan op en geven we een prijsindicatie.

Wij hebben ervaren dat de huid van binnenuit verbeteren een belangrijke factor is in de resultaten en effectiviteit van producten en aanvullende behandelingen. Daarom starten we het traject altijd met het verbeteren van de huid van binnenuit door supplementen als vitamine A en omega 3 toe te voegen aan de huid.

Als de huid in staat is om te leveren, kijken we met welke ingrediënten voor thuisverzorging en aanvullende behandelingen resultaat kunnen behalen.

Benieuwd naar de effecten van mirconeedling op jouw huid?

Plan een intake bij een van onze huidspecialisten.

Veel gestelde vragen over microneedling

Microneedling is een relatief intensieve huidbehandeling. Het is een behandeling voor huidverbetering die we voor veel huidproblemen kunnen inzetten. Voorbeelden zijn huidveroudering, acne, zonbeschadiging, pigmentvlekken en grove poriën.

Wel: gebruik de huidverzorgingsproducten die je huidexpert van Huidkliniek Steijaert adviseert. Wij adviseren de producten van Image Skincare of ESSE. Je kunt ze kopen in onze salon en in onze webshop. Deze producten stimuleren huidverbetering.

Niet: gebruik 24 tot 48 uur na je behandeling geen make-up en een week lang geen scrubs. Vermijd voor en na de behandeling drie dagen de zon. Ook is het belangrijk om de eerste 2 weken na je behandeling niet te harsen. Krijg je korstjes, blijf daar dan vanaf. 

Uiteraard is dat afhankelijk van de conditie van je huid en de uitslag van de huidanalyse. In het algemeen zie je de eerste resultaten al een paar uur na een behandeling. Je huid kan tijdelijk wat rood zijn en een prikkelend gevoel geven. Na 3 tot 6 behandelingen zie je duidelijk effect.