Esse vegan huidverzorging bij de behandeling van acne

Steeds meer mensen kiezen voor een veganistische levensstijl. Gelukkig zijn er diverse beautymerken die meebewegen: ze ontwikkelen huidverzorgingsproducten waarin geen dierlijke ingrediënten zijn verwerkt. Esse is zo’n merk dat een vegan productlijn heeft. Huidkliniek Steijaert maakt er dankbaar gebruik van. Ben je veganist en heb je last van acne? Dan zetten wij de vegan huidverzorgingsproducten van Esse in bij je behandeling.

Gezonde huid van binnenuit

Zoals je weet, vinden we bij Steijaert dat een gezonde huid van binnen begint. De behandeling van acne begint dan ook met het gebruik van supplementen om je huidconditie te verbeteren. We werken toe naar een goede balans in bacteriën, vitamines en mineralen. Daarna zetten we diverse behandelingen in om je huid weer soepel, glad en egaal te maken. En intussen gebruik je thuis de Esse vegan huidverzorgingsproducten.

Esse website
Vegan producten

Omega 6 en omega 3 in balans

Wist je dat teveel omega 6 niet goed voor je is? Door een overschot aan omega 6 kunnen ontstekingen ontstaan en blijft de acne juist voortduren. We streven dus naar een gezonde balans tussen omega 6 en omega 3. Omega 3 krijg je binnen door het eten van vis, eieren en zaden. Maar hoe zorg je als veganist voor voldoende omega 3? Esse vegan huidverzorging heeft producten op basis van algenolie. Daarmee krijg je voldoende omega 3 binnen en komt je huid van binnenuit weer in balans.

Vitamine D3 om acne tegen te gaan

Vitamine D3 werkt ontstekingsremmend, versterkt het immuunsysteem en stimuleert de vorming van nieuwe cellen. 

Zonlicht is de voornaamste bron van vitamine D3. Om voldoende zonlicht op te nemen, zou je iedere dag buiten moeten zijn. Dat lukt lang niet altijd. Omdat vitamine D3 essentieel is voor de genezing van acne, heeft Esse het opgenomen in de vegan acnelijn. Vegan vitamine D3 wordt gewonnen uit het wolvet van schapenvachten.

Eiwitten voor een gladde, soepele huid

Eiwitten zijn belangrijke voedingsstoffen voor je lichaam. Ze leveren energie en dragen bij aan opbouw en herstel. Ook zorgen eiwitten voor een gladdere huid en verbeteren ze de structuur en elasticiteit van je huid.

Je kunt op verschillende manieren aan voldoende eiwitten komen. Er zijn twee soorten: dierlijke en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten hebben dezelfde opbouw (aminozuren) als lichaamseigen eiwitten. Plantaardige eiwitten bevatten minder aminozuren. Als je hebt gekozen voor een vegan lifestyle, ligt een tekort aan eiwitten dus op de loer. Stel met zorg je voeding samen en vraag daarbij eventueel advies.

Wil je zeker weten dat je als veganist voldoende eiwitten binnenkrijgt? Dan kun je kiezen voor onze vegan eiwitshakes. Ze zijn lekker en worden goed opgenomen door je lichaam.

Wil je meer weten over onze acnebehandelingen met de vegan huidverzorging van Esse?

Maak dan een afspraak voor een intakegesprek in onze huidkliniek.