Vegan huidverzorging voor acne behandelingen

Bij Steijaert Huidkliniek gaan we voor een gezonde huid van binnenuit. Een groot deel van de behandeling van acne bestaat dan ook uit het verbeteren van de huid van binnenuit door een goede balans in bacteriën en vitamines en mineralen. Met de Esse vegan huidverzorging zijn acne behandelingen ook beschikbaar voor mensen met een vegan lifestyle!

Hoe wordt acne veroorzaakt?

Acne kan worden veroorzaakt door een bacterie (Propionibacterium acnes). Iedereen heeft deze bacterie op de huid, maar bij een onjuiste balans tussen ‘goede en slechte’ bacteriën, kan de P. acnes toeslaan en ontstaat er acne. Je ziet dan rode bultjes, onderhuidse ontstekingen of mee-eters op de huid. De onbalans in bacteriën die van nature aanwezig zijn op de huid kunnen onder andere veroorzaakt worden door voeding en/of agressieve huisverzorgingsproducten.

De vegan huidverzorging van Esse vult de goede bacteriën aan, zodat de P. acnes bacterie kan worden teruggedrongen en geen ontstekingen meer kan veroorzaken.
Esse website
Vegan producten

Een goede balans tussen omega 6 en omega 3

Een overschot aan omega 6 kan voor ontstekingen zorgen en houdt acne juist in stand. Daarom is een goede balans tussen omega 6 en omega 3 van groot belang. Omega 3 krijg je binnen door het eten van vis, eieren en zaden. Maar als je een vegan lifestyle hebt, eet je geen dierlijke producten. Hoe krijg je dan wel voldoende omega 3 binnen? Wij adviseren een vegan omega 3 op basis van algenolie. Esse vegan huidverzorging heeft producten op basis van vegan omega 3 om de huid van binnenuit weer in balans te brengen.

Vitamine D3 voor tegengaan acne

Vitamine D3 werkt onder andere ontstekingsremmend, versterkt het immuunsysteem en stimuleert de vorming van nieuwe cellen. De ernst van de acne hangt nauw samen met de hoeveelheid vitamine D3.

De belangrijkste bron voor vitamine D3 is zonlicht. Daarom is het belangrijk dat je iedere dag voldoende zonlicht opneemt. Omdat dit vaak niet haalbaar is, maar wel essentieel bij de genezing van acne, heeft Esse vitamine D3 opgenomen in de acnelijn. Vitamine D3 wordt gewonnen uit wolvet van schapenvachten.

Het belang van voldoende eiwitten

Eiwitten zijn belangrijke voedingsstoffen voor het lichaam. Ze leveren energie en zijn belangrijk voor de opbouw en het herstel van het lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een gladdere huid en ze verbeteren de structuur en elasticiteit van de huid.

Er zijn verschillende bronnen van eiwitten, dierlijke en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten bevatten dezelfde opbouw (aminozuren) als lichaamseigen eiwitten. Plantaardige eiwitten bevatten minder van de essentiële aminozuren. Daardoor ligt een tekort aan eiwitten bij een vegan lifestyle op de loer.

Om voldoende essentiële eiwitten binnen te krijgen, adviseren wij om onze vegan eiwitshakes te drinken. Deze zijn goed opneembaar door het lichaam.

Wil jij graag vegan acne behandelingen met de vegan huidverzorging van Esse?

Maak dan een afspraak voor een intakegesprek in onze huidkliniek.

Doe de gratis huidcheck!

De eerste stap naar huidverbetering is het bepalen van de klachten. Door te kijken naar de klachten, kunnen we bepalen waar je huid behoefte aan heeft. Dan kunnen wij een behandelplan voor je samenstellen. Doe de gratis huidcheck. Stuur ons een foto van de probleemzone. Wij beoordelen deze en geven je een gratis advies.