Bindweefselmassage als natuurlijke botox

Het bindweefsel in een jong gezicht is gezond en stevig. Het bevat voldoende collageen en elastine. Naarmate je ouder wordt, maakt de huid minder collageen en elastine aan. De rek gaat eruit en je krijgt kraaienpootjes, rimpels en lijntjes. Daar kun je heel onzeker van worden. Je kunt het gevoel krijgen dat je er niet meer toe doet, dat mensen je niet meer zien staan. Maar de plastisch chirurg is je een stap te ver. Met een bindweefselmassage kunnen we het bindweefsel verstevigen en stimuleren om collageen te produceren.

Een bindweefselmassage is een natuurlijke botox voor je gezicht. Geen naalden, geen ingrepen, maar een intensieve massage van het bindweefsel. Hierdoor stimuleren we de doorbloeding van je gezichtshuid en de aanmaak van collageen. Je huidstructuur knapt ervan op en je ziet er jaren jonger uit. Kom maar op met dat zelfvertrouwen!

Bindweefsel verstevigen en stimuleren

Bindweefsel heeft allerlei functies die belangrijk zijn voor je gezondheid en schoonheid. Zo verbindt en ondersteunt het je organen, gewrichten en spieren. Het maakt hyaluronzuur aan dat je weefsel volume geeft. In bindweefsel zitten bloedvaten naar je organen en bloedvaten die afvalstoffen afvoeren via je lymfestelsel. Het weefsel beschermt je zelfs tegen infecties! Door goed voor je bindweefsel te zorgen, werk je aan je algehele gezondheid.

Vrouw krijgt een bindweefselmassage bij Huidkliniek Steijaert.

Wat houdt een bindweefselmassage in?

Een bindweefselmassage voor het gezicht richt zich op de laag tussen de spieren en de huid. Met de massage verbeteren we de conditie van het bindweefsel. De doorbloeding van de huid neemt toe en zenuwuiteinden worden gestimuleerd. 

Een bindweefselmassage kan uiteenlopen van een lichte aanraking tot het oppakken en verschuiven van weefsel.

Bindweefselmassage voor je gezicht

Om het bindweefsel in je gezicht te verbeteren, passen we een intensieve massagetechniek toe. Deze techniek is gericht op het herstellend vermogen van de huid. Een bindweefselmassage voor je gezicht zorgt voor regeneratie van de huidcellen en maakt je huid steviger. Ook worden voedingsstoffen uit serums en crèmes beter opgenomen.

Een bindweefselmassage voor het gezicht verbetert de conditie van je huid. Rimpels verminderen, je huid voelt gladder aan, wordt egaler en gaat stralen. Littekens vervagen. Na een aantal bindweefselmassages heb je een mooier, gladder huidoppervlak en een stralende teint. Hoeveel bindweefselmassages je nodig hebt, is afhankelijk van je persoonlijke behandeltraject. Wil je hier meer over weten?

Resultaten bindweefselmassage voor het gezicht

Een bindweefselmassage voor het gezicht verbetert de conditie van de huid. Rimpels verminderen en de huid voelt gladder aan. De huid zal gaan stralen! Zelfs littekens kunnen worden verminderd. Het resultaat van deze intensieve massage is een mooier en gladder huidoppervlak met een stralende teint.

Effecten van een bindweefselmassage voor het gezicht:

  • Betere doorbloeding van de huid
  • Verhoogde toevoer van zuurstof en voedingsstoffen
  • Verjonging van de huidstructuur
  • Vermindering van rimpels en kraaienpootjes
  • Vervaagde littekens
  • Versteviging van het bindweefsel
  • Aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur
  • Egalere huid
  • Betere huidweerstand

Onze aanpak voor huidverbetering

We starten altijd met een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreek je met onze huidspecialist wat jouw wensen en verwachtingen zijn en kun je alle vragen stellen die je hebt.

Om te zorgen dat jouw huid verbeterd wordt en thuisproducten en behandelingen optimaal te laten slagen, kijken we eerst in welke conditie de huid is. We willen weten hoeveel de huid kan leveren om tot een goed resultaat te komen. Met behulp van een collageen scan en een fotoapparaat wordt een huidanalyse gemaakt.
Hierna stellen we een persoonlijk behandelplan op en geven we een prijsindicatie.

Wij hebben ervaren dat de huid van binnenuit verbeteren een belangrijke factor is in de resultaten en effectiviteit van producten en aanvullende behandelingen. Daarom starten we het traject altijd met het verbeteren van de huid van binnenuit door supplementen als vitamine A en omega 3 toe te voegen aan de huid.

Als de huid in staat is om te leveren, kijken we met welke ingrediënten voor thuisverzorging en aanvullende behandelingen resultaat kunnen behalen.

Vrouw krijgt een bindweefselmassage bij Huidkliniek Steijaert.
Client bij Steijeart Huidkliniek

Collageen Booster

In aanvulling op een bindweefselmassage kunnen we je huid een enorme energieboost geven met de Collageen Booster. Deze lichttherapie is een krachtige behandeling op het gebied van huidverbetering. Tijdens de intake bekijken we of de collageen boost in je behandelplan past.

Benieuwd naar de bindweefselmassage voor het gezicht?

Plan een intake bij een van onze huidspecialisten.

Veelgestelde vragen over een bindweefselmassage

Bindweefselmassage stimuleert de doorbloeding in de huid. Hierdoor kan de huid voedingsstoffen beter opnemen. Ook reduceert een bindweefselmassage blokkades en verstevigt het je bindweefsel. Zodoende verbetert de huidstructuur.

Diverse oorzaken kunnen ervoor zorgen dat bindweefsel gaat vastzitten. De bekendste voorbeelden zijn stress, een ongezonde leefstijl, chronische ontstekingen en verkeerd gekozen huidverzorgingsproducten. Dit alles kan leiden tot beschadigingen. De weefsels kunnen niet meer soepel langs elkaar bewegen en gaan aan elkaar plakken. Met een bindweefselmassage herstel je dit.