Collageen booster behandeling

Collageen zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Naarmate je huid ouder wordt, verdwijnt er steeds meer collageen. Dit zorgt voor rimpels en verslapping van de huid. Met een collageen boost behandeling worden de huidcellen geprikkeld om opnieuw collageen aan te maken. De huid wordt voller, zachter en krijgt een jongere uitstraling.

Wat is een collageen booster behandeling?

De Collageen Booster behandeling is een lichttherapie en een krachtige behandeling op het gebied van huidverjonging.
Met de collageen booster behandeling krijgt de huid een energieboost. De lichttherapie stimuleert de aanmaak van collageen en de doorbloeding van de huid. Daarnaast krijgt de huid een betere zuurstofvoorziening en hydratatie.De Collageen Booster is een combinatie van infraroodlicht en roodlicht. Het licht werkt herstellend en wordt opgenomen door alle cellen in de huidlagen.
Licht en warmte zorgen ervoor dat de stofwisseling van de huid en de collageencellen een enorme impuls krijgen. Door het licht maken de huidcellen tot 500% meer collageen en elastine aan.

De Collageen Booster verbetert de structuur van de huid, lijntjes en rimpels worden verminderd en de huid krijgt meer volume. Door een regelmatige gezichtsbehandeling met de Collageen Booster wordt het huidverouderingsproces vertraagd.

 • Stimuleert de productie van collageen, elastine en hyaluron
 • Vermindert rimpels en lijntjes
 • Zorgt voor een vollere huid en een stralende teint
 • Verfijnt poriën
 • Vermindert ontstekingen van acne
 • Verbetert de doorbloeding waardoor een doffe huid weer straalt
 • Doodt de bacteriën acne veroorzaken
 • Heeft een helende werking op de huid
 • Geeft de huidcellen nieuwe energie
 • Stimuleert de aanmaak van hyaluronzuur voor betere hydratatie
 • Zorgt voor betere doorbloeding en daardoor betere zuurstofvoorziening

Collageen Booster als acne behandeling

Voor verschillende huidaandoeningen zijn er kleurenfilters die helpen bij het aanpakken van het specifieke probleem. Het rode filter is geschikt om de collageen aanmaak te stimuleren. Het blauwe filter is geschikt als acne behandeling.

Bacteriën houden niet van zuurstof. Het blauwe licht uit de Collageen Booster stimuleert de zuurstofvoorziening in de huid.  Daarom werkt de lamp goed op de bacteriën die acne veroorzaken.
Acne lichttherapie helpt bij het snelle herstel van de huid na ontstekingen door acne. Hierdoor zal de kans op littekens minder worden.

Caucasian female getting a laser skin treatment

Licht met een speciale frequentie

Het licht van de Collageen Booster is niet te vergelijken met zonlicht. De booster maakt gebruikt van licht met een speciale frequentie en nauwelijks UV. Daardoor is het niet schadelijk voor de huid.

Massage of face at beauty treatment salon

Collageen Booster als aanvulling

De Collageen Booster is een aanvulling op andere huidverbeterende behandelingen, zoals een bindweefselmassage. De daglichtlamp werkt ontspannend en is daarmee ook heel geschikt als je last hebt van een winterdip.

Benieuwd naar de Collageen Booster behandelingen?

Plan een intake met een van onze huidspecialisten!

Veelgestelde vragen over collageen booster behandelingen

Collageen is een belangrijk lijmvormend eiwit in het lichaam. Het geeft structuur en elasticiteit aan het haar, de nagels, botten, spieren en gewrichten. Daarnaast zorgt het voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Collageenvezels in de opperhuid, de dermis, beïnvloeden de huidstructuur en stevigheid van binnenuit.
Collageen is een eiwit dat je lichaam zelf aanmaakt. Op jonge leeftijd is de collageenproductie in je lichaam het hoogst en maak je continu genoeg collageen aan om de huid mooi strak en gezond te houden.

Doe de gratis huidcheck!

De eerste stap naar huidverbetering is het bepalen van de klachten. Door te kijken naar de klachten, kunnen we bepalen waar je huid behoefte aan heeft. Dan kunnen wij een behandelplan voor je samenstellen. Doe de gratis huidcheck. Stuur ons een foto van de probleemzone. Wij beoordelen deze en geven je een gratis advies.