Collageen booster-behandeling

Collageen houdt de huid stevig en elastisch. Naarmate je huid ouder wordt, neemt de collageenproductie af. Daardoor verslapt de huid en ontstaan rimpels. De huid wordt dunner en grauwer. Met een collageen booster-behandeling stimuleren we de huid om collageen aan te maken. Goed voor je huid en voor je zelfvertrouwen: de huid wordt steviger en je ziet er jaren jonger uit. 

Huidveroudering en collageen

Huidveroudering ontstaat in de huidcellen. Willen we huidveroudering tegengaan, dan moeten we bij die huidcellen beginnen. Daar kunnen we alleen bij met een speciaal apparaat: de Collageen Booster. Met een combinatie van infraroodlicht en roodlicht worden de huidcellen intensief geprikkeld, zodat ze weer collageen aanmaken. De Collageen Booster stimuleert ook de productie van elastine en hyaluron. De speciale lichttherapie zorgt voor een betere doorbloeding, zuurstofvoorziening en hydratatie. Rimpels en lijntjes vervagen, je huid wordt strakker en voller. 

The texture of aged and wrinkled skin

Hoe werkt een collageen booster-behandeling?

We geven deze anti-aging lichttherapie met de Collageen Booster. Dit apparaat werkt met een combinatie van infraroodlicht en roodlicht, dat tot wel 600 – 1400 nm in de huid kan doordringen. Daar zit de tweede huidlaag (de lederhuid) met de huidcellen die collageen aanmaken. Het licht wordt opgenomen door alle cellen. Het geeft energie en werkt herstellend.

Het licht van de Collageen Booster geeft de stofwisseling van de huid en de collageencellen een enorme impuls. De huidcellen maken tot wel 500% meer collageen en elastine aan.

Een collageen booster-behandeling is volstrekt pijnloos en veilig voor alle huidtypen en leeftijden. Sterker nog, het is een heerlijke ervaring. Je kunt ontspannen genieten van de warmte van het licht. 

Voordelen van een collageen booster-behandeling

 • Verbetert alle huidfuncties
 • Stimuleert de productie van collageen, elastine en hyaluron
 • Geeft de huidcellen nieuwe energie
 • Maakt de huid voller en gezonder
 • Vermindert rimpels en lijntjes
 • Vermindert ontstekingen van acne
 • Verbetert de doorbloeding en hydratatie 
 • Geeft ook je zelfvertrouwen een boost!
 • Doodt de bacteriën acne veroorzaken
 • Heeft een helende werking op de huid
 • Geeft de huidcellen nieuwe energie
 • Stimuleert de aanmaak van hyaluronzuur voor betere hydratatie
 • Zorgt voor betere doorbloeding en daardoor betere zuurstofvoorziening

Collageen booster-behandeling bij acne

De Collageen Booster is voorzien van verschillende kleurenfilters, die we inzetten bij de behandeling van specifieke huidproblemen. Het rode filter gebruiken we om de aanmaak van collageen te stimuleren. Het oranje filter zetten we in als de huid uit balans is. En dan is er nog een blauw filter, dat geschikt is voor de behandeling van acne.

Het blauwe licht uit de Collageen Booster stimuleert de zuurstofvoorziening in de huid. Omdat bacteriën niet van zuurstof houden, helpt de lamp goed bij het bestrijden van de bacteriën die acne veroorzaken. Ook helpt deze acne-lichttherapie de huid om sneller te herstellen na ontstekingen door acne. De kans op littekens wordt hierdoor kleiner.

Caucasian female getting a laser skin treatment

Niet te vergelijken met zonlicht

Het licht van de Collageen Booster is niet te vergelijken met zonlicht. Het apparaat maakt gebruik van licht met een speciale frequentie die vrijwel geen UV bevat. De lichttherapie is dus niet schadelijk voor je huid en je wordt er ook niet bruin van.

Massage of face at beauty treatment salon

Onderdeel van het Steijaert Concept

Een collageen booster-behandeling maakt deel uit van het behandeltraject. Dit persoonlijke traject stellen we samen op basis van je intake en huidanalyse. Het is een ontspannende en verkwikkende aanvulling op andere behandelingen voor huidverbetering, zoals een bindweefselmassage.

In het kader van jouw persoonlijke behandelplan heb je waarschijnlijk meerdere sessies nodig voor maximaal resultaat. Toch straalt je gezicht al na de eerste behandeling.

Benieuwd naar de Collageen Booster behandelingen?

Plan een intake met een van onze huidspecialisten!

Veelgestelde vragen over collageen booster behandelingen

Collageen is een belangrijk lijmvormend eiwit in het lichaam. Het geeft structuur en elasticiteit aan het haar, de nagels, botten, spieren en gewrichten. Daarnaast zorgt het voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Collageenvezels in de opperhuid, de dermis, beïnvloeden de huidstructuur en stevigheid van binnenuit.
Collageen is een eiwit dat je lichaam zelf aanmaakt. Op jonge leeftijd is de collageenproductie in je lichaam het hoogst en maak je continu genoeg collageen aan om de huid mooi strak en gezond te houden.