Acne op latere leeftijd

Je bent de 40 al gepasseerd. Hoe kan het dat je ineens acne hebt? Dat hoort toch bij de puberteit? Help! 

Acne is een van de meest voorkomende huidproblemen. En het hoort echt niet alleen bij de puberteit. Ook op latere leeftijd kun je er last van krijgen, zelfs als je nooit jeugdpuistjes hebt gehad. Sterker nog, het aantal volwassenen met acne neemt toe.

Acne kan je onzeker maken. Want iedereen kan het zien. Niet alleen dat: het kan ook pijnlijk zijn. Natuurlijk wil je er graag vanaf. Herwin je zelfvertrouwen en laat je huid weer stralen met een behandelingstraject op maat van Huidkliniek Steijaert. Wil je direct weten wat we voor je kunnen doen?

Wat is acne en hoe ontstaat het?

Acne is een huidaandoening waarbij mee-eters, rode bultjes, puskopjes en/of onderhuidse ontstekingen voorkomen. Meestal komt acne voor in het gezicht, maar ook op borst, rug, decolleté, nek en schouders kan acne voorkomen. Er is niet één specifieke oorzaak aan te wijzen voor het ontstaan van acne. Wel zijn er diverse factoren die met acne in verband worden gebracht:

Portrait of young teenage girl having problems with skin. Checking and touching irritated face
Acne Scars Close Up

Hoe kun je acne behandelen?

Acne kan je onzeker maken. Zeker acne op zichtbare plekken. Daarnaast kan het pijnlijk zijn. Wij begrijpen dat je graag van de acneklachten af wilt.

Bij Steijaert Huidkliniek hebben we ons gespecialiseerd in de behandeling van acne. Geen huid is hetzelfde en acne is hetzelfde. Acne kunnen we met verschillende methodes aanpakken. Afhankelijk van de ernst van de acne en je budget stellen we een persoonlijk behandelplan met je op. Wist je dat acne behandelingen vaak worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering?

Acne-behandelingen bij Huidkliniek Steijaert

Als de actieve acne met succes is behandeld, blijven er vaak littekens en rode vlekjes over. Die kunnen we goed behandelen met microneedling. Hierdoor verbetert de huidstructuur zichtbaar. Je huid wordt gladder en egaler.

Ook behandelingen met Ionzyme DF zijn een weldaad voor je huid. De sporen die acne heeft achtergelaten in je gezicht, hals en decolleté vervagen en je huid straalt als nooit tevoren. 

Jouw huid heeft haar eigen verhaal 

Er zijn meerdere manieren om acne te behandelen. Omdat elke huid haar eigen verhaal vertelt, zijn de eigenschappen en conditie van jouw huid bepalend voor de behandeling die we kiezen. 

Daarom starten we bij Huidkliniek Steijaert met een intake en een grondige huidanalyse. We willen weten welke factoren in jouw geval een rol kunnen spelen. We vragen naar je leefstijl en je gezondheid in het algemeen. Aan de hand daarvan maken we een persoonlijk behandelplan voor je.

De tweede stap van het Steijaert Concept is verbetering van binnenuit. Dit is essentieel voor de effectiviteit van producten en voor de resultaten van de behandelingen. Je begint met het innemen van supplementen om je huid te verbeteren, zoals vitamine A en omega 3. Pas daarna starten we met aanvullende acne-behandelingen.

Check alvast je aanvullende verzekering. Acne-behandelingen worden vaak vergoed!

Wat zijn de resultaten van acne behandelingen?

Je huid gaat stralen. Dit gebeurt alleen niet direct aan het begin van het traject. Je zult merken dat actieve ontstekingen afnemen en de acne minder zichtbaar wordt. Hoelang het duurt voordat je blijvende resultaten zult zien, is afhankelijk van de ernst van de acne en de intensiteit van de behandelingen. In het intakegesprek bespreken we wat je kunt verwachten.

Wil jij van je acne af?

Maak dan direct een afspraak voor een intakegesprek!

Veelgestelde vragen over acne

Acne-behandelingen in het gezicht worden vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk in de polisvoorwaarden welke eisen er gelden. Huidkliniek Steijaert is als acnespecialist opgenomen in het ANBOS-register.

Er is geen specifieke oorzaak aan te wijzen voor het ontstaan van acne. Wel is het zo dat het stresshormoon cortisol het immuunsysteem verzwakt. Een goed werkend immuunsysteem is belangrijk voor het afremmen van ontstekingen en het herstellen van de huid. De kans op acne neemt dus wel toe onder invloed van dit stresshormoon.

Ja en nee. Chocolade, chips en alcohol zijn geen aanwijsbare oorzaak van acne. Tegelijkertijd spelen zuivelproducten en voedingsmiddelen met een hoge glycemische index (zoals suiker en wit meel) wel degelijk een rol bij een acne-uitbraak. En vergeet niet dat de darmflora een factor zijn bij het ontstaan van acne. Met aanpassingen in je voeding kun je zeker een stap in de goede richting zetten.

Koffie veroorzaakt geen acne. Maar wetenschappelijk onderzoek toont aan dat koffie acne wel kan verergeren. Door cafeïne voel je je alert en wakker, maar ontstaat er ook een felle stressreactie in je lichaam.