Acne behandelingen

Acne is een van de meest voorkomende huidproblemen. Niet alleen in de pubertijd kun je te maken krijgen met acne, het kan ook voorkomen door hormonale schommelingen, bijvoorbeeld door een zwangerschap, de overgang of hormoonkuren. Met een acne behandeling kunnen we acne bestrijden.

Wat is acne en hoe ontstaat het?

Acne is een huidaandoening waarbij mee-eters, rode bultjes, puskopjes en/of onderhuidse ontstekingen voorkomen. Meestal komt acne voor in het gezicht, maar ook op borst, rug, decolleté, nek en schouders kan acne voorkomen. Dit zijn gebieden met veel talgklieren. Door verschillende oorzaken kunnen deze talgklieren verstopt raken en ontstaan er kenmerken van acne.

Externe factoren zoals voeding, roken, stress en cosmetica kunnen zowel een trigger zijn als bestaande acne verergeren. Verder kan ook de darmflora een belangrijke rol spelen.
Portrait of young teenage girl having problems with skin. Checking and touching irritated face
Acne Scars Close Up

Hoe kun je acne behandelen?

Acne kan je onzeker maken. Zeker acne op zichtbare plekken. Daarnaast kan het pijnlijk zijn. Wij begrijpen dat je graag van de acneklachten af wilt.

Bij Steijaert Huidkliniek hebben we ons gespecialiseerd in de behandeling van acne. Geen huid is hetzelfde en acne is hetzelfde. Acne kunnen we met verschillende methodes aanpakken. Afhankelijk van de ernst van de acne en je budget stellen we een persoonlijk behandelplan met je op. Wist je dat acne behandelingen vaak worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering?

Onze aanpak voor de behandeling van acne

We starten altijd met een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreek je met onze huidspecialist wat jouw wensen en verwachtingen zijn en kun je alle vragen stellen die je hebt.

Om acne te verminderen en thuisproducten en behandelingen optimaal te laten slagen, kijken we eerst in welke conditie de huid is. We willen weten hoeveel de huid kan leveren om tot een goed resultaat te komen. Met behulp van de Observ wordt een huidanalyse gemaakt en stelt de huidspecialist aanvullende vragen over het ontstaan van de acne, de wondgenezing en je algemene gezondheid. Bij actieve acne met rode bultjes, puskopjes en onderhuidse ontstekingen wordt door middel van een vingerbloedtest de hoeveelheid omega 3 en de balans tussen omega 3 en 6 gemeten. Hierna stellen we een persoonlijk behandelplan op en geven we een prijsindicatie.

Wij hebben ervaren dat de huid van binnenuit verbeteren een belangrijke factor is in de resultaten en effectiviteit van producten en aanvullende behandelingen. Daarom starten we het traject altijd met het verbeteren van de huid van binnenuit door supplementen als vitamine A en omega 3 toe te voegen aan de huid.Als de huid in staat is te leveren, kijken we met welke ingrediënten voor thuisverzorging en aanvullende behandelingen we de acne kunnen aanpakken. Bijvoorbeeld:

  • Als we zien dat de huid verdikt is met mee-eters en kleine onderhuidse bultjes, zal de behandeling gericht zijn op het dunner maken van de bovenste huidlagen (exfoliëren) en het weghalen van de plekjes.
  • Als we een vette huid zien met ontstekingen puskopjes zal de behandeling meer gericht zijn op het inzetten van ingrediënten die de talgproductie remmen en de bacteriën aanpakken.

Wat zijn de resultaten van acne behandelingen?

Je huid gaat stralen. Dit gebeurt alleen niet direct aan het begin van het traject. Je zult merken dat actieve ontstekingen afnemen en de acne minder zichtbaar wordt. Hoelang het duurt voordat je blijvende resultaten zult zien, is afhankelijk van de ernst van de acne en de intensiteit van de behandelingen. In het intakegesprek bespreken we wat je kunt verwachten.

Wordt een acne behandeling vergoed?

Acne behandelingen in het gezicht worden vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk in de polisvoorwaarden van jouw verzekering welke eisen er worden gesteld. Wij zijn in het bezit van een acnespecialisatie en staan geregistreerd bij het ANBOS-register.

Tessa voor de behandeling bij Steijeart HuidkliniekTessa-na-behandeling-bij-Steijeart-Huidkliniek

Wil jij van je acne af?

Maak dan direct een afspraak voor een intakegesprek!

Veelgestelde vragen over acne

Het stresshormoon cortisol verzwakt het immuunsysteem. Een goed werkend immuunsysteem is belangrijk voor het remmen van onder andere ontstekingen en het herstellen van de huid. De kans op onzuiverheden zoals acne wordt door de invloed van cortisol dus groter.
Je ontwikkelt acne door hormonale veranderingen. Chocolade, chips en alcohol zijn misschien niet goed voor je gezondheid, maar ze zijn niet de oorzaak van acne. Houd er wel rekening mee dat zuivelproducten en voedingswaarden met een hoge glycemische index (zoals suiker en wit meel) wel een rol spelen bij een acne-uitbraak.

Koffie op zichzelf veroorzaakt geen acne, maar er zijn studies die aantonen dat koffie acne erger kan maken. Cafeïne zorgt ervoor dat je je alert en wakker voelt, maar het leidt ook tot een grotere stressreactie in het lichaam.

Doe de gratis huidcheck!

De eerste stap naar huidverbetering is het bepalen van de klachten. Door te kijken naar de klachten, kunnen we bepalen waar je huid behoefte aan heeft. Dan kunnen wij een behandelplan voor je samenstellen. Doe de gratis huidcheck. Stuur ons een foto van de probleemzone. Wij beoordelen deze en geven je een gratis advies.