Minerale make up

Veel klanten komen bij ons in de huidkliniek voor het verbeteren van de huid. We starten de behandeling (bijna) altijd van binnenuit. Aanvullend hierop gebruiken we cosmedische producten. Door zowel van binnenuit als van buitenaf met de huid aan de slag te gaan, zien we al binnen korte tijd zichtbare huidverbetering. Om dit resultaat te ondersteunen en te versterken gebruiken we minerale make-up van Jane Iredale en Colorescience. Naast zuivere bestanddelen zitten hier ook ondersteunende werkzame ingrediënten in die we bijvoorbeeld graag inzetten bij pigmentvlekken, roodheid en acne/rosacea.

Wat is minerale make-up?

Een goede definitie voor minerale make-up bestaat niet. Daarom is het altijd goed om onderzoek te doen naar de ingrediëntenlijst en je goed te laten adviseren door huidspecialisten. Zo is talk bijvoorbeeld wel een mineraal, maar gebruiken we dit liever niet in onze make-up. Bij mineralen kun je verder deken aan zinkoxide, titaniumdioxide, boornitride, mica en ijzeroxide.

Waarom is minerale make-up beter dan gewone make-up?

De minerale make-up waar wij mee werken onderscheidt zich ten opzichte van andere make-up door:

 • Puur gezonde ingrediënten
 • Fysische zonbescherming in plaats van chemische zonbescherming
 • Natuurlijke conserveringsmiddelen
 • Ontstekingswerende eigenschappen
 • Voelt als een tweede huid
 • Niet op dieren getest

De minerale make-up bevat geen:

 • Talk, asbest en vulmiddelen
  Talk wordt vaak gebruikt als bindmiddel in make-up of voor het creëren van een matte finish. Talk kan de huid verstoppen en bevat soms asbestvezels.
 • Ftalaten
  Dit zijn weekmakers en worden in make-up gebruikt als stabilisator voor synthetische parfums. Ftalaten kunnen de hormoonhuishouding verstoren.
 • Petroleum derivaten
  Wordt vaak gebruikt in gezichtscrèmes, lotions, zonnebrand en anti-rimpelcrèmes. De stof trekt vocht uit de huid en verstopt de poriën. Dit zorgt ervoor dat de huid niet meer goed kan ademen en geen afvalstoffen kan afvoeren. Kan leiden tot huidirritatie, allergieën en puistjes.
 • Synthetische kleur- en geurstoffen
  De kleur- en geurstoffen in make-up kunnen voor allergische reacties zorgen, omdat deze bestaan uit allerlei verschillende chemicaliën voor een mooie kleur en lekkere geur.
 • Zware metalen (zoals lood en nikkel)
 • Mineralen van nano-formaat

Welke mineralen zitten in onze make-up?

Elk mineraal heeft zo zijn eigen werking. Zo hebben onze foundations allemaal wel een mineraal in hun product verwerkt dat goed uitsluit bij een specifiek huidprobleem. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Zinkoxide heeft een kalmerend effect en beschermt tegen uv-straling. Dit ingrediënt is ideaal voor een gevoelige huid of een huid met acne of rosacea.
 • Boornitride reflecteert en geeft de huid een frisse uitstraling. Ideaal voor alle huidtypen.
 • Mica zorgt voor een mooie gezonde glas op je huid. Ideaal voor alle huidtypen. Let bij Mica wel altijd op hoe dit ingrediënt is geproduceerd. Dit gebeurt helaas niet altijd op een eerlijke manier.
 • Silica absorbeert en reguleert talg. Ideaal voor mensen die last hebben van een vette huid of acne.

Waarom minerale make-up combineren met huidverbeterende producten?

Waarom is het zo belangrijk dat je bij cosmedische huidproducten minerale make-up gaat gebruiken? Deze vraag bespreken we vaak in onze huidkliniek. Door het gebruik van cosmedische huidproducten zetten we de huid zelf aan het werk. Soms moet eerst herstel plaatsvinden, maar daarna wil je de cellen dagelijks voorzien van ingrediënten die ze nodig hebben om goed te functioneren. Het resultaat is een gezonde huid die er gevoed en stralend uitziet. Veel ‘niet-minerale’ make-up trekken in de huid en onttrekken vocht uit de huid. Hiermee ga je de werking van de cosmedische producten juist tegenwerken. Je brengt vitaminen in de huid aan die bijdragen aan hydratatie en voeding en vervolgens doe je er make-up op met een uitdrogend effect. Door minerale make-up te gebruiken, ondersteun je de werking van de cosmedische producten.

Ben je benieuwd naar de voordelen van minerale make-up voor jou? Kom dan langs in onze huidkliniek of neem contact op!

Inhoud

Zoeken

Kennisbank

Snel en makkelijk nieuwe huidproducten bestellen?

 O.a. Image Skincare, Environ & ZO Skincare? Ga naar onze webshop.