Staat u rood of heeft u nog reserves

Dankzij voldoende vitamines en mineralen blijft uw huid gezond en in goede conditie. U kunt daar zelf voor zorgen.

Net genoeg of ruim voorzien?

“Ik eet gezond en dat moet maar voldoende zijn”, hoor ik vaak zeggen. De vraag is wat houdt dat in, ‘voldoende’? Is dat genoeg om net niet ziek te worden of is dat een hoeveelheid die ervoor zorgt dat u optimaal gezond bent? Als ik kijk naar onze huidige maatschappij dan is duidelijk dat er meer nodig is dan alleen gezond eten. Niet alleen door ons voedselpatroon, maar ook door de intensieve voedselteelt krijgen we minder vitamines en mineralen binnen dan we nodig hebben. Onze bloemkool ziet er nog net zo uit als twintig jaar geleden, maar bevat veel minder vitamines en mineralen, dat scheelt soms meer dan 50%. We hebben dus behoefte aan meer vitamines en meer mineralen. Een goed voorbeeld is vitamine C. Om optimaal gezond te zijn heeft u 1000 mg Vitamine C per dag nodig, om net niet ziek te worden 50 mg. In een sinaasappel zit 25 mg vitamine C. Een sigaret onttrekt 25 mg vitamine C. “Nou, ik rook toch niet!”,
hoor ik u zeggen. Ook bij spanning en stress gaan vitamines en mineralen verloren. Dit geldt in meer of mindere mate voor iedereen.

Wat betekent dit voor uw huid?

Onderzoek laat zien dat we kapitalen uitgeven aan dure crèmes die ons van alles en nog wat beloven. Natuurlijk kunt u met een goede crème die geschikt is voor uw huidtype de conditie van uw huid positief beïnvloeden. Maar voor werkelijke verbetering en onderhoud is meer mogelijk. De liefde voor uw huid moet van twee kanten komen: van buitenaf, maar ook van binnenuit. Vitamines en mineralen gaan eerst naar de inwendige organen. Als er nog wat overblijft, gaat dat naar de huid. Geen wonder dat zoveel mensen last hebben van huidproblemen. Alweer is vitamine C het overtuigende voorbeeld. Deze vitamine is onmisbaar bij de opbouw van collageen. Collageen is weer onmisbaar om uw huid stevig te maken en te houden. Wanneer uw huid en verslapte indruk maakt, betekent dat vaak niet alleen een ongeschikte of onvoldoende crème, maar juist te weinig ondersteuning met vitamine C. Vitamine C staat ook bekend om haar genezende werking en wordt niet voor niets de koningin onder de vitamines genoemd!

Een individuele en effectieve aanpak

Bij Huidkliniek Steijaert maken we gebruik van de natuurlijke vitamines en mineralen van het merk Laviesage, wat zoveel betekent als ‘verstandig leven’. De producten van dit bedrijf werken vooral op de huid. Iedere huid is verschillend en wat uw huid nodig heeft aan extra vitamines en mineralen bepalen we aan de hand van een nauwkeurige diagnose. Het is mogelijk een echo van de huid te laten maken zodat we er als het ware ‘in’ kunnen kijken. U krijgt van ons een persoonlijk advies, uiteraard kosteloos en vrijblijvend.

Wilt u een afspraak maken? Klik op deze link

Zorg voor uw huid en laat ons u daarbij helpen!

Inhoud

Zoeken

Kennisbank

Snel en makkelijk nieuwe huidproducten bestellen?

 O.a. Image Skincare, Environ & ZO Skincare? Ga naar onze webshop.