Ik was mijn gezicht morgenochtend wel weer...

Waarom is slapen met make-up slecht?

Slapen met je make-up nog op….we maken ons er allemaal wel eens schuldig aan en denken: zo erg is dat toch niet?

Maar dat is het wel en dat heeft te maken met het ritme van de huid. Net als wijzelf heeft de huid een dag-en-nacht leven. ‘s Nachts is de huid bezig zichzelf te vernieuwen en heeft hier alle ruimte en zuurstof voor nodig. Een laag make-up kan dit proces vertragen of zelfs tegenhouden, waardoor je je huid kunt beschadigen.

Wat gebeurt er als ik ‘s nachts foundation laat zitten?

Foundation vangt gedurende de dag vuil, bacteriën en onzuiverheden op. Hierdoor kan de huid verstopt raken. Het is dus belangrijk om de huid goed te reinigen. Doe je dat niet, dan kun je verstopte poriën krijgen, die er groter uitzien. Wanneer je ouder wordt, verliest je huid zijn elasticiteit en blijven de poriën groter. De huid kan gaan irriteren en is ook is het mogelijk dat je acne krijgt.

Wat gebeurt er als ik ‘s nachts lippenstift laat zitten?

Overdag kan lippenstift al behoorlijk uitdrogend werken, zeker matte lippenstift. Je moet de lippenstift er echt afhalen voor de nacht.

Wat gebeurt er als ik ‘s nachts mascara laat zitten?

Alle soorten mascara kunnen de haarzakjes verstoppen, waardoor de haargroei van je wimpers vertraagt of zelfs blokkeert. Je wimpers kunnen daardoor broos worden en afbreken. Als je vaak niet reinigt, kunnen je ogen gaan ontsteken.

Wat gebeurt er als ik ‘s nachts oogschaduw laat zitten?

De huid rond je ogen is dun en gevoelig. Deze huid heeft snel last van producten die de huid verstoppen. Ook kunnen de haarzakjes van je wimpers verstopt raken.

Kortom: met make-up slapen droogt de huid uit, leidt tot irritatie en beschadigt de huidbarrière. Ontstekingen en vroegtijdige veroudering zijn het gevolg.

Zorg dat de reiniging goed aan je huidtype is aangepast. Heb je hier hulp bij nodig? Wij adviseren je graag!

Inhoud

Zoeken

Kennisbank

Snel en makkelijk nieuwe huidproducten bestellen?

 O.a. Image Skincare, Environ & ZO Skincare? Ga naar onze webshop.